Event Details


Beste literatuurliefhebber,

Hierbij nodigt de Eindhovense stichting voor literatuur Man in de Maan u uit aanwezig te zijn bij de presentatie van de poëziebundel Aanblik van dichter Paul Meeuws op zondag 11 december a.s. in de Middenzaal van theatercafé Pand -P, Leenderweg 65 te Eindhoven.

 

PROGRAMMA
 15.00 Welkom door Man in de Maan

 15.05 toespraakje Koen van Gulik, uitgever Wereldbibliotheek

 15.10 Christina’s World. Liesbeth Lagemaat draagt een keuze voor uit de 10 Wyethsonnetten uit de bundel Aanblik.

 15.20 toespraakje Matthijs de Ridder, poëzieredacteur bij Wereldbibliotheek

 15.30 Muzikaal intermezzo door Jurriaan en Michiel Meeuws

 15.40 Ploeteren aan een wolk. Aan de hand van één gedicht ondervraagt dichter en essayist Peter van Lier Paul over het ontstaan van zijn bundel.

 16.00 Paul besluit met een paar gedichten uit zijn bundel.

 16.10 einde programma. Gelegenheid tot napraten, aanschaf van de bundel en signeren.

De middenzaal van pand-P biedt een beperkt aantal zitplaatsen. In verband daarmee vragen we u zich ruim op tijd op te geven op het volgende emailadres: [email protected]

Mocht u, nadat u zich had aangemeld, toch onverhoopt verhinderd zijn, zou u dat dan willen doorgeven aan hetzelfde emailadres?

 

 

Aanblik

Aanblik gaat over kijken, over het proeven met de ogen, over het aftasten van een portret en het verkennen van een landschap door de lijst van een schilderij. Alles begint met een eerste aanblik. Wat daar op volgt, is nauwelijks te voorspellen. De kijker wil het geziene doorgronden. De bekekene heeft ook zo zijn wensen. En wat als we de blik van een ander volgen? Na de De geluiden staat ook in de tweede dichtbundel van Paul Meeuws één zintuig centraal. Met zijn scherpe blik wijst Meeuws onvermoede details aan in doodgewone taferelen. Hij voert de lezer bovendien mee naar musea en het schildersatelier in een poging om zo dicht mogelijk bij de oorsprong van het beeld te komen.

‘Meeuws laat zien dat hij niet alleen een woordkunstenaar is en een goed luisteraar, maar dat hij zeker bedreven is in het observeren van mensen en dingen.’ Literair Nederland:

https://wereldbibliotheek.nl/product/9210/