Event Details


ontwerp: Ineke van Doorn

Hèt poëziefeest in Vlaanderen en Nederland is de Poëzieweek, die van start gaat met de Gedichtendag op de laatste donderdag van de maand januari. Dat is dit jaar 31 januari, zodat de week grotendeels in de maand februari valt.

De Gedichtendag bij Man in de Maan vindt plaats op vrijdag 1 februari  2019.

Man in de Maan nodigt iedereen uit om  een lievelingsgedicht [ geen eigen werk] voor te komen lezen. Alles mag: Nederlands, een andere taal, vertaald of liever nog allebei, van buiten geleerd, gedanst, gezongen of met verve voorgelezen. Met of zonder begeleidende beelden.

S.v.p. even aanmelden via mail of telefoon, evt. met een bijlage die we kunnen projecteren.

Mail: joslinssen@on.nl       theorikken49@ gmail.com     manindemaan@dse.nl

Telefoon: Kreek Daey Ouwens 0653127236

 

Plaats: UNITED – C, Kleine Berg 62, 5611 JW te Eindhoven. [Betaald parkeren].

Aanvang 17.30 u. Einde rond 19.30 u.

Bijdrage in de kosten: € 5      Vrije toegang voor We Are Public-leden

 

Het thema in 2019 is  vrijheid.

 


Poëzieweek

Poëzieweek 2019

Poëzie is een kunstuiting die wat minder in de spotlichten staat als andere kunstvormen. Toch hebben Nederland en België een rijke geschiedenis als het aankomt op poëzie. Mede hierdoor wordt ieder jaar de Poëzieweek georganiseerd. Tijdens de Poëzieweek staan er verschillende evenementen op het programma in zowel Nederland en België. Het thema van de week is in 2019 vrijheid. Ook worden er verschillende prestigieuze prijzen uitgereikt gedurende de week. De Poëzieweek start op donderdag 31 januari en eindigt op woensdag 6 februari 2019.