Op zondag 7 oktober a.s. geeft Man in de Maan de dichters Vicky Franken en Marieke Lucas Rijneveld de gelegenheid om hun werk te presenteren. Zij worden daarbij geïnterviewd door Joris Linssen.

Vicky Francken (1989) ontving voor haar tijdschriftdebuut de Hollands Maandblad Schrijversbeurs voor Poëzie en publiceerde daarna onder meer in Tirade en Revisor. Ze studeerde vertaalwetenschap en werkt als literair vertaler uit het Frans en Engels. Ze debuteerde in 2017 met de bundel Röntgenfotomodel die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs: ‘Een dichter die het experiment niet schuwt. Muzikaal, lichtvoetig en speels.’ aldus het juryrapport.

Marieke Lucas Rijneveld (1991)  studeerde een jaar Nederlands aan de docentenopleiding in Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Haar werk werd gepubliceerd in onder andere de VPRO Gids, Het Liegend Konijn en Hollands Maandblad.

Ze won de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs 2014/2015 en het C.C.S. Crone-stipendium 2015. In juni 2015 verscheen haar dichtdebuut Kalfsvlies bij Atlas Contact.  Ze won met haar bundel de C. Buddingh’-prijs 2016 voor het beste poëziedebuut van het jaar. In januari 2018 verscheen haar eerste roman De avond is ongemak.

Plaats: UNITED – C, Kleine Berg 62, 5611 JW te Eindhoven. [Betaald parkeren].

Aanvang 15.00 u. Einde rond 16.30 u.

 Het cultureel programma van Man in de Maan wordt in 2018 gesubsidieerd door Cultuur Eindhoven.