Man in de Maan en Geur van de Hemel

Geur van de Hemel foto’s en pers

Geur van de Hemel op zondag 30 april a.s.

 

Op 30 april a.s. presenteert Man in de Maan de voorstelling

 

 

 

Alles draait om herinneringen in deze intieme en huiselijke poëzievoorstelling. Via geuren en smaken belicht ‘Geur van de Hemel’ de kindertijd, verloren tijd, het uiteenvallen van het geheugen en andere aspecten die met herinneringen samenhangen.

De dichters Kreek Daey Ouwens, Emma Crebolder, Annelie David, Theo Rikken en Carina Van der Walt  schreven samen het stuk. De regie is in handen van Jan van den Berg.

Plaats:             Art House United -C     Kleine Berg 62 5611 JW Eindhoven

Aanvang:         14.00 uur [eventueel tweede voorstelling om 15.30 uur]

Entree:            € 10    CJP = € 5

Geur van de Hemel wordt financieel ondersteund door

https://www.vsbfonds.nl/media/56971/vsbfonds-pay-off-rgb.jpg    

 

Geur van de Hemel Speellijst

Voorstellingen:

woensdag 22 maart         Zorginstelling Dommelhoef Archipel Eindhoven

woensdag 29 maart         Zorginstelling Pleyade Tertzio Elst

donderdag 30 maart        Scharwyerveld Zorgcentrum Maastricht

zondag 30 april                Art House Kleine Berg 62 Eindhoven

donderdag 1 juni              Envida, Zorgcentrum Beukeloord Meerssen

woensdag 7 juni             Parc Imstenrade,  Oude Vroedvrouwenschool Heerlen

 

Geur van de Hemel wordt financieel ondersteund door

 

https://www.vsbfonds.nl/media/56971/vsbfonds-pay-off-rgb.jpg

 

 


 


 

Geur van de Hemel in Scharwyerveld Een Verslag

Optreden in Scharwyerveld een feest voor alle partijen.

Scharwyerveld was in alle opzichten een feest. Het begon met de manier waarop wij welkom werden geheten. Zeer gastvrij en in een bijzonder aangename omgeving. Er waren zelfs voorwerpen, zoals een koffiemolen, rozenkrans enz. letterlijk uit de oude doos gehaald. Koffie en vla was er. En het allermooiste wat er was:

Een stil gelijkwaardig samenzijn en samenspel van bewoners en dichters door de ongedwongen, amper opvallende respectvolle ondersteuning van groepsbegeleiding, familie en vrijwilligers.

Alsof poëzie voor hen gemaakt is, net als vaak over muziek wordt gezegd.

De bewoners hebben er geen probleem mee dat ze niet alles begrijpen, zij voelen dat er met hen in vaak wonderlijke taal wordt gecommuniceerd. Het wordt voor hen opgevoerd, zij voelen zich gezien en gehoord. Zij worden erdoor opgetild en teruggebracht naar hun eigen herinneringen. De soms gedragen taal deed een mevrouw opmerken dat haar man ook voorganger in de kerk was geweest. Later vertelde ze in de groep hoe ze tot geloven was geraakt, heel emotioneel. En ze zong een lied, net als een andere mevrouw die heel zacht en schuchter bijna fluisterend zong, maar het maakte evenveel los bij ons als de gedichten bij de bewoners. Een mijnheer speelde op zijn grote mondharmonica Sarie Marais, uit volle borst deed iedereen mee met lange vrolijke uithalen. Hij had ook een klein formaat mondharmonica en daarop kwam weer Sarie Marais, en wij opgetogen over deze geslaagde middag zongen  opgelucht luidkeels mee.

30 april 2017

Emma Crebolder, namens Annelie David, Kreek Daey Ouwens, Theo Rikken en Carina van der Walt.

Geur van de Hemel Het Idee

In het werk van de schrijfster Kreek Daey Ouwens zijn familie, jeugd en herinneringen terugkerende thema’s. Behalve in haar publicaties van gedichten, toneel en proza wil deze schrijfster met het thema herinnering een stap verder gaan en een poëzievoorstelling realiseren. Poëzie lijkt haar de mooiste vorm die zich het best laat vermengen met theater en muziek.

 Kreek Daey Ouwens schrijft: Mijn eigen herinneringen ken ik. Wat ik me afvraag is in hoeverre ze overeenkomen met de herinnering van een ander. Vanaf welke leeftijd herinner je je? En waarom kleuren deze eerste indrukken je latere leven, in het positieve als in het negatieve? Vooral vanwege de grote affiniteit met hun werk heb ik aansluiting gezocht bij Emma Crebolder, Annelie David, Theo Rikken en Carina van der Walt.

In 2014 benaderde zij hen om gezamenlijk deze voorstelling (titel: Geur van de Hemel) te schrijven en uit te voeren onder leiding van regisseur Jan van den Berg.

De meerwaarde van deze samenwerking is dat allerlei aspecten van het thema herinnering, zoals geuren en smaken, geur en herinnering aan bod komen. De een is op zoek naar de verloren tijd, de andere wil juist vergeten en de blik op vooruit richten. De een tracht door terug te gaan naar de kindertijd dichterbij de waarheid te komen, de ander houdt zich bezig met het uiteenvallen van het geheugen.

 

De makers staat een intieme voorstelling voor ogen met een huiselijke sfeer.

Onder de hoede van stichting Man in de Maan (Eindhoven) werd voor deze mengvorm tussen poëzie, theater en muziek naar financiële ondersteuning gezocht.

 

Geur van de Hemel wordt nu financieel ondersteund door