Event Details


 

Een Poëzievoorstelling over Grootmoederschap

Nu er in de samenleving emancipatie op ieders netvlies staat, willen wij de onderbelichte rol van grootmoeders onder de aandacht brengen.

Wie zijn deze vrouwen, deze stille krachten? Hoe beïnvloeden zij ons?

De dichters – zelf grootmoeders – gaan daarbij te rade bij hun eigen grootmoeders. De verhalen van deze grootmoeders geven ons ervaringen van nabijheid, verbinding en betekenis. Zij zijn de houvast in tijden van grote onzekerheid en ingrijpende veranderingen. Zij zijn de toeverlaat voor hun kinderen, maar vooral voor hun kleinkinderen. Zij verzekeren rust, kalmte, betrouwbaarheid, stabiliteit en  geborgenheid die zo waardevol geacht worden voor het groot worden en welzijn van de mens. In hun tijd waren er oorlogen en rampen zoals er ook op dit moment rampen, oorlogen zijn. Vele families waren toen net als nu op de vlucht. Ondanks alles hebben deze vrouwen zich en hun families weten overeind te houden. Zij zijn het dak van het huis dat wij familie noemen. Door hun inleving in de wereld van hun kleinkinderen kunnen deze zich wijsheid, ervaring en intuïtie eigen maken. Bittere noodzaak – vinden wij – in een wereld waarin opnieuw onderdrukking, ongelijkheid en geweld hand in hand gaan.

 

De poëzievoorstelling Grootmoeders, die in samenwerking met de bibliotheek Eindhoven en De Volksuniversiteit Waalre  afgelopen december  in de bibliotheek van Het Huis van Waalre werd gepresenteerd, wordt op zondagmiddag 7 april nogmaals aangeboden. Dit poëzietheater is van nieuwe teksten, geschreven door schrijvers / dichters Emma Crebolder, Annelie David en Kreek Daey Ouwens, voorzien. De  voorstelling in Eindhoven [ United- C] is muzikaal zowel als theatraal uitgebreid.

Opvoerenden:

Emma Crebolder [dichteres]

Annelie David [dichteres

André Kerver [ klarinettist]

Lidwine [ zangeres]

Karin de Jong [ lees en speelt]

Theo Rikken [ leest en speelt]

Ineke van Doorn [ beeld en geluid]

Rob Bügel [ beeld en geluid]

 

Plaats: United Cowboys I Kleine Berg 62, 5611 JW Eindhoven

Aanvang: 15.00 uur. Duur van het programma: Een uur

Entree: € 10