Event Details


 

Op zondagmiddag 7 mei a.s. gaat Hester van Hasselt in gesprek met Eva Gerlach. Eva Gerlach publiceert sinds 1979 gedichten voor volwassenen en kinderen. Voor haar werk ontving zij o.a. de P.C. Hooft-prijs.

In dit programma zal Eva Gerlach voordragen uit eigen werk. Klarinettist André Kerver zal op haar verzoek deze voordracht muzikaal begeleiden. André Kerver was meer dan dertig jaar eerste klarinettist van het Orkest van het Oosten. Toen hij het zicht uit zijn ogen bijna verloor, begon hij aan een nieuw avontuur: muziek die ontstaat uit de ontmoeting op de speelvloer.

Hester van Hasselt interviewt kunstenaars en inspirerende denkers. Samen met fotografe Bianca Sistermans maakte zij het boek Een mogelijk begin van veel | 29 dichters aan het werk [2021, Uitgeverij Querido]. Het laatste interview in dat boek is met Eva Gerlach, onder de titel ‘Een naakte vorm van denken’.

 

U bent van harte uitgenodigd!

 

Aanvang 15.00 u.

Bij United-C , Kleine Berg 62  te Eindhoven

Entree € 10

 

Gaarne aanmelding:

Kreek Daey Ouwens:      0653127236

Jos Linssen:                     0402437112

E-Mail: manindemaan2020@kpnmail.nl

 

Eva Gerlach (Amsterdam, 9 april 1948)

is een van de belangrijkste dichters uit het Nederlandse taalgebied. Zij debuteerde in 1977 in Hollands Maandblad; twee jaar later verscheen haar eerste bundel, Verder geen leed, waarop tot dusver een klein twintigtal andere voor volwassenen en kinderen volgde. Haar werk voor volwassenen werd bekroond met tal van literaire prijzen, waaronder de P.C. Hooftprijs 2000; voor haar eerste jeugdbundel, Hee meneer Eland (1989), ontving zij een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs. Gerlach publiceerde recent het drieluik Labyrint, dat bestaat uit KluwenOntsnappingen (bekroond met de Awater Poëzieprijs 2016) en Oog (bekroond met de Herman de Coninckprijs 2020).

 

 

Flaptekst van Hier, de nieuwe dichtbundel van Eva Gerlach

Wit bot op het strand
ravenbeksleutel
Ik pak het op
voel het spannen
van vleugels

 

Hester van Hasselt (1971)

interviewt en schrijft, en is professioneel spreker. Zij portretteerde dichters, striptekenaars, theatermakers en andere inspirerende denkers. Artikelen van haar hand verschenen in Volkskrant Magazine, De Standaard, NRC Handelsblad, Het Parool, de Internet Gids, de Poëziekrant en Awater.

In oktober 2021 verscheen bij Querido Een mogelijk begin van veel | 29 dichters aan het werk. In 2017 verscheen bij Querido het boek Hier besta ik | In eenzaamheid gestorven.

Interviewer, schrijver, redacteur

Als interviewer, schrijver en redacteur werkt Hester van Hasselt voor verschillende opdrachtgevers. In dat kader sprak zij onder andere met psychiaters en psychologen, regisseurs, choreografen en beeldend kunstenaars, uitvaartverzorgers, nabestaanden en bewoners uit de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Hester van Hasselt schrijft regelmatig voor de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

Werkplaats Levensverhalen

Samen met Anne van Delft leidt Hester van Hasselt de Werkplaats Levensverhalen. Zij begeleiden diverse groepen mensen in het schrijven en vertellen. Ook geven zij trainingen binnen de uitvaartwereld.

 

André Kerver

is professioneel klarinettist en was jarenlang lid van het orkest van het Oosten. Hij nam op in 2017 afscheid van het orkest, omdat hij de bladmuziek niet meer kon lezen.

afscheid

Het afscheid van het orkest was noodgedwongen. Kerver is met slechts vijftien procent zicht zo goed als blind. “Ik ben de laatste jaren minder gaan zien en daardoor kan ik geen noten meer lezen. Dan heb je weinig te zoeken in een orkest.” Kerver kan geen bladmuziek meer spelen, maar improviseren kan nog wel. Dat doet hij met zijn ensemble Borboleta Music.

literatuur

Een van de dingen die Kerver met zijn ensemble doet, is improviseren op literatuur. Op basis van teksten die schrijvers voorlezen, verzint hij melodieën tijdens theateroptredens . Kerver ervaart meer vrijheid nu hij niet meer bij het orkest speelt. “Ik ben in totale vrijheid als ik iets leuk vind dan doe ik het”, vertelt André.

 

Een mogelijkheid om klarinettist André Kerver te beluisteren is hieronder te vinden

https://www.youtube.com/watch?v=AumhZ6CHqcc

 

 

 

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door