Event Details


 

GROOTMOEDERS!
een poëzievoorstelling
Drie dichters, twee vluchtelingen en twee vertellers gaan op zoek naar het verhaal van hun grootmoeders. Ieder volgt de sporen van zijn / haar grootmoeder. Hoe was zij? Wat deed zij? Waarnaar verlangde ze? Ze zijn allemaal verschillend, maar hun toen en daar verbindt ons in het hier en nu. Het is een zoektocht naar verbinding, nabijheid, acceptatie en geborgenheid.
Met:
Emma Crebolder (dichter)
Annelie David (dichter)
Batoul Jawish (verteller)
Karin de Jongh (verteller)
Kreek Daey Ouwens (dichter)
Theo Rikken (verteller)
Beeld: Ineke van Doorn
Licht: Rob Bugel

 

De makers – zelf grootouders – van deze voorstelling willen de onderbelichte rol van grootmoeders onder de aandacht brengen en gaan daarbij te rade bij hun eigen grootmoeders. Zij zijn het houvast in tijden van grote onzekerheid en ingrijpende veranderingen. Zij zijn de toeverlaat voor hun kinderen, maar vooral voor hun kleinkinderen. Zij verzekeren rust, kalmte, betrouwbaarheid, stabiliteit en geborgenheid die zo waardevol geacht worden voor het groot worden en het welzijn van de mens.

 

 

In hun tijd waren er oorlogen en rampen zoals er ook op dit moment rampen en oorlogen zijn. Vele families waren toen net als nu op de vlucht. Ondanks alles hebben deze vrouwen zich en hun families overeind weten te houden. Zij zijn het dak van het huis dat wij familie noemen. Door hun inleving in de wereld van hun kleinkinderen kunnen deze zich wijsheid, ervaring en intuïtie eigen maken. Bittere noodzaak – vinden wij – in een wereld waarin opnieuw onderdrukking, ongelijkheid en geweld hand in hand gaan.

 

 

De activiteit is vooral interessant voor personen tussen de 40 – 100 jaar. Omdat in deze voorstelling ook vluchtelingen het verhaal over hun grootmoeders komen vertellen, is het een voorstelling die ook voor deze groep geschikt is.

Een samenwerking van de bibliotheek Eindhoven, Volksuniversiteit Waalre en de Stichting Man in de Maan

Informatie over bestellen van kaartjeshttps://eindhoven.op-shop.nl/…/theater…/16-12-2023

 

 

 

 

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door