Evenementen

dré didderiëns en filia op 29 april a.s.

 

Noortje Kessels zal op 29 april a.s. dré didderiëns interviewen over zijn boek Filia en de daarbij horende installatie die afgelopen september en oktober werd tentoongesteld tijdens de 1e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout.

Filia is verkrijgbaar bij boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Voor informatie over het werk van dré didderiëns verwijzen wij u naar: http://www.dredidderiens.nl/photography/

 

Plaats: UNITED – C, Kleine Berg 62, 5611 JW te Eindhoven. .

Aanvang 15.00 u. Einde rond 16.30 u.

Filia wordt mede mogelijk gemaakt door

 

Mijnheer Cros op 27 mei a.s.

Op zondagmiddag 27 mei a.s. presenteert Man in de Maan Mijnheer Cros 

Mijnheer Cros gaat op een bijzondere manier in op het leven van de Franse dichter Charles Cros (1842-1888). Deze literaire ingenieur (Liesbeth van Nes) en boeiende buitenstaander (Bernlef) kan worden genoemd als de literaire voorloper op Dada, het surrealisme en het absurdisme, maar ook als de commercieel weinig gewiekste uitvinder van de fonograaf, de kleurenfotografie en (met een knipoog) de communicatie met andere planeten.

Een bescheiden selectie van zijn poëzie en monologen vormt in samenhang met zijn hinkende privéleven, de springplank voor losjes op zijn leven geïnspireerde schetsen, in proza, poëzie en beeld van Harry van Doveren, Kreek Daey Ouwens, Theo Rikken en Ineke van Doorn. .

Mijnheer Cros verschijnt eind maart/begin april 2018 bij

  Uitgeverij IJzer https://www.uitgeverij-ijzer.nl/

 

Aanvang: 15.00 u. Einde: rond 16.30 u

Plaats: TAC

TAC ligt in het centrum van Eindhoven, naast het Philips stadion en op 7 minuten lopen van het centraal station. Parkeergelegenheid is aanwezig.

Vonderweg 1 5611 BK Eindhoven

Het cultureel programma van Man in de Maan wordt in 2018 gesubsidieerd door Cultuur Eindhoven.

Vicky Franken en Marije Langelaar ontmoeten elkaar op 7 oktober a.s.

 

 

Op zondag 7 oktober a.s. geeft Man in de Maan dichters Vicky Franken en Marije Lucas Langelaar de gelegenheid om hun werk te presenteren.

Vicky Francken (1989) ontving voor haar tijdschriftdebuut de Hollands Maandblad Schrijversbeurs voor Poëzie en publiceerde daarna onder meer in Tirade en Revisor. Ze studeerde vertaalwetenschap en werkt als literair vertaler uit het Frans en Engels. Ze debuteerde in 2017 met de bundel Röntgenfotomodel die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs: ‘Een dichter die het experiment niet schuwt. Muzikaal, lichtvoetig en speels.’ aldus het juryrapport.

Marieke Lucas Rijneveld (1991)  studeerde een jaar Nederlands aan de docentenopleiding in Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Haar werk werd gepubliceerd in onder andere de VPRO Gids, Het Liegend Konijn en Hollands Maandblad.

Ze won de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs 2014/2015 en het C.C.S. Crone-stipendium 2015. In juni 2015 verscheen haar dichtdebuut Kalfsvlies bij Atlas Contact.  Ze won met haar bundel de C. Buddingh’-prijs 2016 voor het beste poëziedebuut van het jaar. In januari 2018 verscheen haar eerste roman De avond is ongemak.

 Het cultureel programma van Man in de Maan wordt in 2018 gesubsidieerd door Cultuur Eindhoven. 

10 december: presentatie nieuwe bundel Kreek Daey Ouwens

 

Kreek Daey Ouwens leest voor uit haar nieuwe bundel Oefening in het alleenlopen. Eigen opname.

Een andere mogelijkheid:

Opname 28 oktober 2017 Radio4 Podium.

https://www.nporadio4.nl/gids-gemist/2017-10-28

 

 

Zondag 10 december a.s United-C, Kleine Berg 62, Eindhoven

Aanvang: 14.30 u.

http://www.avondlog.nl/blog-item/kreek-daey-ouwens-en-de-stilte

 

 

 

 

Zondag 29 oktober: René Bohnen ontmoet Delphine Lecompte en Tijl Nuyts

Op zondag 29 oktober 2017 opent Man in de Maan het literaire seizoen met een internationale dichtersontmoeting.

We zijn blij te kunnen aankondigen: een middag met de Zuid-Afrikaanse dichteres René Bohnen. Zij wordt geïntroduceerd door haar landgenote Carina van der Walt die al eens eerder bij Man in de Maan optrad. René Bohnen is op uitnodiging van laatstgenoemde in ons land. Op verzoek van René hebben wij twee Vlaamse dichters gevraagd deze middag eveneens acte de présence te geven. Dat zijn Delphine Lecompte en Tijl Nuyts.

René Bohnen

 

Tijl Nuyts

Delphine Lecompte

 

 

 

 

 

Zij zullen met elkaar in gesprek gaan, waarbij  ieders werk en mogelijk onderlinge raakvlakken aan bod kunnen komen. Met muzikale intermezzi op de harp door Annemieke Breunesse.

Annemieke Breunesse

 

 

Plaats: de theaterzaal van United-C, Kleine Berg 62 te Eindhoven  (overal in de buurt Betaald Parkeren.) Aanvang: 14.30 u. (Zaal open vanaf 14.15 u.)

Entree: € 10,=    Jongeren tot 25 jr. € 6   Leden van We Are Public € 5

Van harte welkom!

Voor uitgebreidere informatie:

 

het programma René Bohnen ontmoet Delphine Lecompte en Tijl Nuyts wordt financieel mogelijk gemaakt door